Misbrugscenter

Slip ud af afhængigheden med et ophold på et mibsrugscenter

Slip ud af afhængigheden med et ophold på et mibsrugscenter

editorial

Er du misbruger? Hvis du kan svare ja til det spørgsmål, er det faktisk både godt og skidt. Det er selvfølgelig rigtig skidt, at du er havnet i et misbrug. Ingen mennesker ønsker at sidde fast i en afhængighed, som trækker dem længere og længere ned imod det hårdeste menneskelige forfald. Men på den anden side er det, at du kan indse og indrømme dit misbrug, positivt. Det betyder nemlig, at det ikke er for sent at komme ud af det.

Mange mennesker, som er ramt af et afhængigheds betinget misbrug, når at komme så langt ud, at de ikke ved egen hjælp kan finde tilbage til livet igen. Dette hænger mestendels sammen med den del af misbrugets anatomi, som sætter ofret for misbruget ude af stand til at erkende sit problem.

Der opstår en form for kognitiv dissonans, og jo værre misbruget bliver, des mere omfattende bliver graden af selvfornægtelse. Og så er det faktisk for sent at gøre noget som helt. Skal en misbrugsbehandling fungere, skal den misbrugsramte selv ønske det.

Kom ud af misbruget med professionel hjælp

Dit næste skridt bør være at opsøge hjælp til at komme ud af misbruget. Du må aldrig selv forsøge dig med afvænning. Det kan nemlig gå grueligt galt. Mange misbrugs substanser – for eksempel alkohol, receptpligtig medicin og hårde, ulovlige stoffer – gør kroppen så afhængig, at den udvikler meget slemme abstinenser, hvis den ikke får sit stof.

På et misbrugscenter vil du kunne modtage hjælp til afrusning og afgiftning, således at du er overvåget medens du gennemgår abstinenserne. De dygtige sygeplejersker vil søge at lindre det værste ubehag ved hjælp af eksempelvis urtete, zoneterapi og varme bade. Og når giften er ude af dit system, er du klar til den egentlige misbrugsbehandling.

Du kan læse mere om behandling af misbrug hos Behandlingscenter Stien på https://behandlingscenter-stien.dk