Misbrugscenter

Få behandling på et misbrugscenter

Få behandling på et misbrugscenter

editorial

Det er i Danmark muligt at få gratis hjælp hvis man har et misbrug. Det foregår på et af de mange misbrugscentre, der findes rundt omkring i landet. Her er det muligt at få behandling af afhængighed, uanset hvilke misbrug man har. Det kan f.eks. være et alkohol misbrug, et stofmisbrug eller man kan lide af ludomani. Som regel kan man få hjælp på et hvilke som helst center, men som regel har de et ekspertområde. 

Hvilken hjælp får man 

Hvis man har søgt hjælp på et misbrugscenter bliver der lagt en individuel plan for hvordan du bedst kan komme ud af dit misbrug og afhængighed. Hvis dit misbrug er voldsomt stort kan det være nødvendigt at starte med en langsom afvænning. En krop der f.eks. har været vant til store mængder daglig alkohol kan risikere at gå i chok hvis man fra den ene dag til den anden stopper. 

Samtidig med at kroppen afgiftes og vendes af med at få alkohol vil der blivet snakket om de bagvedliggende grunde til at et misbrug måske er startet. Ofte er der en grund til misbruget og ved at få det fjernet, er det også nemmere at blive et misbrug kvit. Tidligere troede man, at det var nok at en krop blev afgiftet og så var man over sit misbrug og så blev man sendt hjem igen. 

Efterværn

Et andet område der også arbejdes på er tiden efter endt behandling. Ofte har man brugt hele ens tid på at få dækket ens behov for enten alkohol eller stoffer, at der skal findes nogle seriøse alternativer, da misbrugeren ellers kan gå hen og blive ensomme og derfor nemmere kan vende tilbage til gamle vaner og venner. Der skal derfor arbejdes på at finde et nyt netværk og nye interesser, der kan erstatte det gamle.