Misbrugscenter

Hvorfor behandling på misbrugscenter?

Hvorfor behandling på misbrugscenter?

editorial

Det er som oftest forbundet med fare for både krop og sjæl at blive afhængig af en substans så som alkohol eller receptpligtig medicin. En afhængighed medfører næsten altid et misbrug af pågældende substans.

Hvor alkohol i ganske små mængder ved udvalgte lejligheder kun forårsager begrænset skade, vil et voldsomt dagligt indtag over en længere periode have endog særdeles skadelige virkninger på såvel de vitale organer som på hjernen og på personligheden. Og bliver du afhængig af receptpligtig medicin – for eksempel smertestillende eller angst dæmpende præparater – kan det have lige så alvorlige følgevirkninger som var du misbruger af heroin, amfetamin eller kokain.

Hvordan kommer man ud af en afhængighed?

Har du lagt mærke til, at du tørster efter alkohol hyppigere end normalt? Tager du stadig medicin, selv om du egentlig er rask – og måske i større og større mængder? Så er der meget, der tyder på, at du har udviklet et afhængigheds betinget misbrug af pågældende substans. Og så er det med stor sandsynlighed nødvendigt for dig at opsøge professionel hjælp til afvænning.

Det er nemlig forbundet med meget stor risiko selv at forsøge sig med at kvitte medicinen eller alkoholen. Har man længe befundet sig i misbrugets og afhængighedens jerngreb, risikerer man grimme abstinenser, hvis man tager en ”kold tyrker” – det vil sige, ophører med sit misbrug fra den ene dag til den anden.

I stedet bør du søge hjælp til afrusning eller afgiftning hos et professionelt misbrugscenter. Her kan du blive overvåget ind til alle giftstoffer er ude af kroppen, og undervejs få lindret de værste symptomer med eksempelvis massage, varme bade eller urtete – måske endda mild medicin. Og hernæst kan du med fordel deltage i det fem uger lange behandlings forløb, som kan hjælpe dig tilbage til et liv uden stoffer eller alkohol.

Læs mere på https://behandlingscenter-stien.dk