Misbrugscenter

Hvad beskæftiger et misbrugscenter sig med

Hvad beskæftiger et misbrugscenter sig med

editorial

Et misbrugscenter har mange opgaver, der alle omhandler at hjælpe en misbruger og en misbrugers pårørende. 

Et misbrugscenter som https://behandlingscenter-stien.dk beskæftiger sig blandt andet med at rådgive. Det er muligt at kontakte et misbrugscenter enten personligt eller pr. telefon og få råd og vejledning. Det kan være emner som er jeg alkoholiker, hvordan kan i hjælpe min mor eller hvordan kan jeg bedst hjælpe min far med at komme i behandling. 

Denne form for rådgivninger er gratis og man kan være anonym. 

Behandling af misbrug

Har du et misbrug er der hjælp at hente hos et misbrugscenter, hvis opgave blandt andet er at hjælpe misbrugere med at komme ud af deres misbrug. Det er underordnet hvilke form for misbrug der er tale om, men som regel har de hver deres ekspertise. 

Har du f.eks. har et seriøst alkoholforbrug og har brug for at komme ud af det kan du få hjælp til dette på et misbrugscenter. Det er muligt at blive indlagt til afgiftning men det kan også være at en døgnbehandling er nok. Hvad en misbruger har brug for af behandling tager udgangspunkt i en individuel vurdering. Hvor man tidligere blot afgiftede og derefter sendte personen hjem ved man i dag at det er vigtigt at få bearbejdet de årsager, der kan ligge til grund for misbruget. 

Efter end behandling

En anden stor opgave et misbrugscenter har, er at gøre misbrugeren klar til tiden efter endt behandling. Der skal findes et nyt netværk og nye interesser, der kan komme i stedet for de mange timer misbrugeren har brugt på sit misbrug. Samtidig skal der findes nye mennesker og venner, der ikke har et misbrug. Ofte består en misbrugers netværk af ligesindende. Det er derfor vigtigt at arbejde med at finde et nyt. Det samme med nye interesser og fællesskaber.