Misbrugscenter

Få den rette hjælp til afhængighed på et misbrugscenter

Få den rette hjælp til afhængighed på et misbrugscenter

editorial

Er dit forbrug af alkohol, euforiserende stoffer eller receptpligtig medicin begyndt at vokse dig over hovedet? Føler du ikke længere at du kontrollerer dette forbrug – men at det snarere er stoffet som kontrollerer dig? Og ville du egentlig gerne holde op, men er bange for konsekvenserne derved?

Så er det nu, du skal opsøge professionel hjælp på et misbrugscenter. Hvis du fortsætter med dit overforbrug, vil dette nemlig lynhurtigt kunne udvikle sig til et misbrug. Dette betyder, at du er fanget i en afhængighed, som du ikke selv kan styre. Samtidig vil stoffet langsomt, men sikkert, nedbryde din evne til selvkontrol, her under din kritiske sans. Og så vil du ikke længere være i stand til at træffe en beslutning om at opsøge hjælp til afvænning.

Hvorfor er et misbrug farligt?

Måske tænker du, at det er nemmere bare at fortsætte misbruget. Du har jo ikke taget skade af at drikke eller indtage stoffer eller læge ordineret medicin – og du har heller ikke føjet skade til andre mennesker. Så hvorfor ikke bare blive ved med at leve som du plejer? Dette er en fejltagelse, som mange mennesker faktisk begår. At de ikke har udøvet vold på andre, er ikke det samme som at de ikke har såret dem i kraft af deres misbrug.

De fleste misbrugsramte personer ændrer sig markant, når afhængigheden tager over. Du er nok ikke selv opmærksom på det, men det er dine nærmeste omgivelser. En stor del af afhængighedens og misbrugets anatomi handler om benægtelse og selvbedrag. Dine omgivelser tør måske ikke konfrontere dig, idet de er bange for reaktionen. Mange misbrugere reagerer nemlig med vrede og afvisning, hvis emnet misbrugsbehandling bringes på bane. Og gradvist vil dine nærmeste fjerne sig fra dig, hvis du ikke selv tager affære.

Du kan få hjælp og støtte til behandling af misbrug på behandlingscenter-stien.dk