tandlæge

Sådan undgår du huller

Sådan undgår du huller

editorial

Det kan være ekstremt ubehageligt at få huller, og det er ikke altid at en tur til tandlægen er det sjovest på vor jord. Men man kan heldigvis selv gør en indsats, hvis man gerne vil undgå huller så vidt muligt. I dette indlæg kommer vi ind på nogle tiltag du kan inddrage i din hverdag, så du kan undgå huller i dine tænder.

Børst tænder ofte

Det siger måske sig selv, men man skal børste sine tænder ofte, hvis man ønsker at bibeholde sunde tænder. Det anbefales, at man som minimum børster sine tænder morgen og aften, hvor morgen mest er for at undgå en dårlig ånde. Den vigtigst tid på dagen at børste sine tænder er om aftenen, når man har gået en hel dag og fyldt munden med alverdens ting, som kan sætte sig og på sigt lave huller.

Er du i tvivl om hvor vidt du bør børste tænder, så kan du spørge en tandlæge her: http://www.tanddoctor.dk/

image

Brug tandtråd

Det er ikke alt man kan fjerne ved at børste tænder. Her kan det være nødvendigt at gå mere drastisk til værks. En af måderne hvorpå man kan komme ind  de steder, hvor man ikke kan komme ind med en tandbørste, er ved at gøre brug af tandtråd. Tandtråd kan nemlig bruges mellem tænderne, så man fjerner skidt, som sidder bedre fast end de gængse madrester.

Brug mundskyl

Der er mange der døjer med dårlig ånde, her kan man ved hjælp af mundskyl komme dette problem til livs. Udover at fjerne dårlig ånde, så kan man også ved brugen af mundskyld fjerne bakterier fra steder, hvor det ikke er sikkert man kan komme ind med sin tandbørste.

Vi anbefaler, at man bruger mundskyld i forbindelse med børstning af tænder, så man gør det til en daglig vane hver morgen, eller måske endda også hver aften.