Misbrugscenter

Få den nødvendige hjælp til at kvitte afhængigheden på et professionelt misbrugscenter

Få den nødvendige hjælp til at kvitte afhængigheden på et professionelt misbrugscenter

editorial

Et afhængigheds betinget misbrug er at betragte som en alvorlig sygdom. Dette er der flere indikationer for. Først og fremmest er der ingen mennesker, som frivilligt oparbejder et misbrug. Man kan være arveligt disponeret for afhængighed – og i så tilfælde kan man være ekstra sårbar over for udvikling af et misbrug af eksempelvis alkohol, receptpligtig medicin eller hårde stoffer. Ingen ønsker at være fanget i afhængighed, men når den først har fat, kan det være helt utroligt svært at overskue hvorledes man skal komme fri af den igen.

For det andet koster misbrug oftere menneskeliv, end man måske går rundt og tror. Alkoholikere og stof misbrugere kan faktisk dø af de fysiske lidelser, som kroppen udvikler gennem længere tids overbelastning af systemet. Alkoholikere er mere disponerede for visse kræft typer end ikke alkoholikere. Og de stoffer, som er i selv lovlig receptpligtig medicin, kan belaste de indre organer temmelig hårdt.

Få professionel hjælp til behandling af misbrug

For det tredje er et misbrug, som har stået på igennem en længere periode, ofte behandlings krævende. Det kan være nødvendigt med professionel hjælp til at komme ud af afhængigheden, lige som en alvorlig sygdom i gængs forstand kræver medicinsk hjælp. Det er vigtigt, at du ikke selv forsøger at komme ud af dit misbrug gennem afvænning på egen hånd. Det kan faktisk være direkte farligt.

Du bør altid få professionel assistance i forbindelse med afrusning eller afgiftning. Husk, at du er syg – og at du hurtigt kan eskalere symptomerne ved den forkerte behandling, og derved forværre din sygdom. Det er forbundet med meget høj risiko at kvitte stoffer eller alkohol ”cold turkey”. Og derfor bør du søge hjælp hos et misbrugscenter – for eksempel Behandlingscenter Stien – når du skal afruses eller afgiftes forud for et afvænnings forløb.

Læs mere om misbrugsbehandling på behandlingscenter-stien.dk