facadedøre

Vælg de helt rigtige facadedøre til dit hus

Vælg de helt rigtige facadedøre til dit hus

En facadedør skal kunne holde til lidt af hvert. I modsætning til de døre, som sidder på indersiden af boligen, skal en facadedør kunne modstå alt fra barske vejrlig hele året rundt til forsøg på indbrud.

Din facadedør vender ud imod verden, og skal derfor kunne tåle såvel strid blæst og mange dages nedbør som solens skarpe uv stråler, bagende temperaturer og hård frost. Derfor er det vigtigt at du vælger facadedøre – det vil sige hoveddøre, terrassedøre, altandøre, køkkendøre og så videre – i top kvalitet. Du vil jo gerne have at døren kan holde i mange år uden at blive hvert utæt eller grim.

Du kan, hvis du står for at skulle skifte samtlige facadedøre i din bolig ud, med fordel læse med i det følgende. Her kan du blive klogere på de forskellige former for facadedøre, og hernæst forhåbentlig blive rustet til at vælge den helt rette af slagsen.

Hvilke typer facadedøre findes der?

Facadedøre findes i alle former og størrelser, men der er i grove træk fire forskellige typer: træ/aluminiumdøre, PVC-døre, paneldøre og glasdøre. Her får du et hurtigt overblik over hver type.

image

Træ/alu-døre

Hoveddøre af træ har været brugt i århundreder og er stadig et populært valg i dag. De er klassiske og elegante og har et naturligt udseende, der kan passe til enhver boligstil – fra traditionel til moderne.

Hvis du vælger en trædør, skal du sørge for, at den er lavet af hårdt træ af høj kvalitet, der er blevet behandlet for at modstå elementerne. Du kan også vælge en dør med aluminiumbeklædning, som har en træramme med et udvendigt lag af aluminium. Dette giver ekstra beskyttelse mod vejr og vind, og er meget lidt vedligeholdelseskrævende.

PVCu-døre

Døre af PVCu eller plast er en mere moderne løsning. De er fremstillet af en stærk og holdbar PVC-ramme med enten et massivt panel eller en glasrude. PVCu-døre er meget vedligeholdelsesvenlige – de skal ikke males eller lakeres, og de er modstandsdygtige over for vejrlig, råd og insektskader. De fås også i et bredt udvalg af stilarter og farver, der passer til ethvert hjem.

Du kan finde en hoveddør til dit hjem på klarvinduer.dk