ølbrygning

Bryg din egen øl

Bryg din egen øl

editorial

Indenfor de sidste år, er der sket en stigning af udbuddet af specialøl fra små microbryggerier rundt omkring i Danmark. Det har haft den sideeffekt, at der er mange menneske,r der har haft lyst til selv at prøve at lave deres egen øl og gøre microbryggerierne kunsten efter. Den efterspørgsel er der mange butikker, der har ønsket at dække. En af dem er albryg.dk. Butikkerne kan levere alt indenfor ølbrygning, samt give gode råd til, hvordan du bedst kan starte med at brygge din egen øl.

Øllets historie

Der er næppe mange der vil protestere vis det påstås at øllet er danskernes national drik og den har da også været kendt i mindst 5000 år i Danmark. For få år siden fandt man en krukke der viste sig at have rester af øl. Det var kvindernes job at brygge øl og det var en kunst der i mange år blev sidestillet med det mirakel, det var at kunne føde børn. Det var først i middelalderen ,at der kom et bryggerlaug og jobbet overgik til mænd. Det var dog kun i byerne. På landet var det stadig kvindernes job at lave gårdens øl. Der blev ofte drukket op til 5 liter om dagen pr. person.

Lær at lave din egen øl

Der er flere muligheder for at lære at lave din egen øl. Der findes mange gode bøger, der kan hjælpe dig og der findes et utal af videoer, der viser dig hvordan. Hvis du gerne vil have en mere praktisk tilgang, er det muligt at tage et ølkursus og på en dag kan du lære det mest basale. Der findes kurser, der henvender sig til begyndere og kurser, der er til mere øvede. Der er også gode muligheder i butikkerne, hvor du til en hver tid kan spørge og få gode råd.