melatonin

Få en god nats søvn med melatonin

Få en god nats søvn med melatonin

Sover du dårligt – eller måske slet ikke – om natten? Så skyldes det højst sandsynligt, at du ikke har nok af kroppens eget søvn hormon, melatonin, i systemet.

Hvorfor er mit melatonin niveau om aftenen vigtigt for mit energi niveau i dagtimerne?

Det kan virke noget bagvendt, at man skal kunne være søvnig for at kunne være frisk. Ikke desto mindre forholder det sig således, at der skal være en vis balance i hormon systemet for at du kan holde dig vågen om dagen. Hvis din koglekirtel ikke frigiver tilstrækkeligt med melatonin til at du kan sove, frigives der heller ikke serotonin, som skal holde dig frisk i løbet af en lang dag. Hormonerne afhænger meget af hinanden, og derfor er det vigtigt at genskabe balancen, og dermed genvinde din sunde og hensigtsmæssige søvn cyklus.

Hvordan kan jeg booste mit melatonin niveau?

Hvis du ønsker en god, lang nattesøvn, som efterlader dig frisk og veludhvilet den følgende morgen, er det altså melatonin niveauet – og serotonin niveauet – som skal op. I løbet af dagen bør du således sørge for at få lys, frisk luft og motion, som kan gøre dig friskere og stærkere. På den måde kan kroppens frigivelse af serotonin nå et fornuftigt niveau.

Hen under aften bør du geare ned – og frem for alt sørge for at slukke alle skærme. Du bør holde dig fra arbejde ved computeren to timer før sengetid. Skærme – tv, smartphone og tablet – er naturligvis bandlyste i dit soveværelse. Det kunstige lys fra disse narrer nemlig hjernen til at tro, at du stadig er ude i dagslyset. Og så bliver der ikke frigivet melatonin.

Der ud over kan du indtage et kost tilskud kaldet Zenbev, som er rigt på naturligt tryptofan – en amino syre, som trigger produktionen af melatonin. Læs mere på melatoninguide.dk