Fugt i kælder

De mange forskellige årsager til kælderfugt

De mange forskellige årsager til kælderfugt

editorial

Har du fugt kælderen? Det er ikke et ualmindeligt problem. Faktisk er kældre notorisk mørke og fugtige steder. Men uanset hvor almindeligt det måtte være, kan fugt i din kælder være dårlige nyheder. Desværre for husejere kan en lille smule fugt blive til et stort problem.

Fra strukturelle skader til giftig skimmelsvamp, der er sundhedsfarligt, kan kælderens fugt forårsage store problemer for dit hjem. Så hvad er præcis årsagerne til kælderens fugt? Og vigtigere, hvad kan du gøre for at ordne det?

Hvordan ved du, om du har fugt i din kælder?

Det er vigtigt at identificere symptomer. Tegn på kælderens fugtighed er muligvis ikke så tydelige som en vandpyt på gulvet. Der er faktisk mange måder, hvorpå fugt kan vise sig i din kælder. Her er en hurtig liste over et par ting, du skal kigge efter:

Vand, der kommer ud af væggene

Fugtige betonvægge

Kondens på væggene og gulvet

Plettede eller blærende vægge

Fugtig luft

Tydelige vandpytter på gulvet

Rådne søjler og bjælker

Lugt af skimmel eller meldug

Hvis du ser nogle af disse tegn, er der en stor risiko for at der er fugt i din kælder og så skal du selvfølgelig gøre noget ved det, inden det forårsager alt for store skader på resten af dit hjem. Nu hvor du ved, at der er fugt, så lad os finde ud af, hvor den kommer fra.

Indvendige fugtkilder

Nogle gange stammer vandet i vores kældre fra en kilde der er blevet skabt der. Sådanne kilder kan omfatte tørretumblere, brusere, madlavning, befugtere og endda fugt fra nybygget beton.

Ventilation med fugtig luft udefra

I varmere vejr åbner vi ofte vores kældervinduer for at hjælpe med at ventilere rummet. Men når vi slipper fugtig luft ud i vores kølige kældre, kan den kondensere på væggene og gulvene.

Hvordan man løser problemerne med fugt i kælderen, kan du læse meget mere om her https://husblog.dk/saadan-bekaemper-du-fugt-i-kaelderen-paa-effektiv-vis/