Fugt i kælder

Hvad er tegnene på fugt i kælderen?

Hvad er tegnene på fugt i kælderen?

editorial

Uanset om du bruger din kælder til opbevaring eller til beboelse, er noget af det værste, der kan ske en fugtig kælder. Hvis din kælder bliver fugtig og våd, har du et problem, der skal løses med det samme.

Gør den fugtige kælder tør

Som boligejer ved du, at når der er uønsket vand i dit hjem, udgør det en stor trussel. Fra skimmelsvamp til strukturskader er der mange problemer, der kan opstå fra en fugtig kælder.

At have en fugt i kælderen er ikke et ualmindeligt problem. Først og fremmest skal du finde årsagen til den fugtige kælder og de rigtige løsninger for at sikre, at den forbliver tør fremadrettet.

Tegn på og farer ved en fugtig kælder

Fugtproblemer kan forekomme hvor som helst i hjemmet, og det er afgørende, at du får dem løst så hurtigt som muligt. Hvis du forsømmer problemet eller kun bruger minimale, midlertidige løsninger, kan det potentielt gå helt galt. Du ender med at bruge masser af penge på at prøve at fikse problemet.

Heldigvis er tegnene på en våd kælder ikke for alt svære at lægge mærke til, så du kan få problemerne under kontrol ret hurtigt.

Et af de mest bemærkelsesværdige tegn på, at din kælder er fugtig, er når den lugter muggen og føles meget fugtig. Luften føles tyk, og det bliver ubehageligt hver gang du går derned.

Et andet mærkbart tegn, der også er helt almindeligt, er når din kælder let bliver oversvømmet, eller vand ikke kan komme ud efter et kraftigt regnskyl. Hvis det er tilfældet, skal du handle hurtigt, fordi vandskader næsten er uundgåelige, når din kælder nemt oversvømmer.

Kontroller for en linje eller ring af vand / fugt langs bunden af ​​dine kældervægge. Dette er et sikkert tegn på, at vand kommer ind i din kælder.

Kontroller også, om der er kondens omkring kælderen. Sørg for at inspicere dine vinduer, vægge og eventuelle glas- eller metalgenstande.

Læs om hvordan du bekæmper fugt i kælderen: https://husblog.dk/saadan-bekaemper-du-fugt-i-kaelderen-paa-effektiv-vis/