babyudstyr

Vigtigheden af barnets leg

Vigtigheden af barnets leg

editorial

At lege er en af de vigtigste ting dit barn eller baby kan gøre, fordi leg er afgørende for dit barns udvikling. Leg hjælper også dit barn til at opbygge tillid, føle sig elsket, glad og sikker, udvikle sociale færdigheder, sprog og kommunikation. Og når et barn leger lærer det desuden at få omsorg for andre og miljøet, samt udvikle fysiske færdigheder.

Dit barn vil elske at lege med dig, men nogle gange foretrækker hun måske at lege selv og har ikke brug for så meget praktisk leg fra dig. Hun vil måske bare have dig til at give hende ideer, og måske fortælle hende at hun er dygtig og god til det hun laver.
Der findes forskellige typer for leg. For eksempel er ustruktureret, fri leg den bedste type leg for mindre børn. Fri leg sker bare helt af sig selv, og afhænger af hvad der lige optager barnet på det givne tidspunkt og fanger hendes interesse. Fri leg er ikke planlagt og her bruger barnet sin fantasi og bevæger sig i sit eget tempo.

Eksempler på ustruktureret leg kan være:
– Kreativ leg alene eller med andre, herunder kunstneriske eller musikalske lege
– Fantasifulde leg – for eksempel at lave huler med æsker eller tæppe eller at klæde sig ud
– At udforske nye eller foretrukne legesteder som skabe, baggårde, parker, legepladser og så videre.

Du kan være en del af dit barns ustrukturerede leg. Nogle gange er alt hvad du behøver du blot at hjælpe hende lidt på vej, for eksempel i retning udklædningstøj eller og legetøj på gulvet hendes gulv eller pege mod et bord med farveblyanter og papir. Nogle gange skal du måske være mere aktiv. For eksempel: “Hvad med at vi klæder os ud? Hvad vil du være i dag?

Der er masser af inspirerende ting du kan gøre med og for dit barn – Besøg https://www.farmorsoutlet.dk/ og find inspirerende legetøj til både struktureret og ustruktureret leg. Dit barn kan lære noget af det hele.