franske døre

Tre ting du skal tænke over, inden du vælger franske døre

Tre ting du skal tænke over, inden du vælger franske døre

Franske døre er en fantastisk måde at få mere lys ind i et rum på. Derudover er glasdørene elegante og giver et mere herskabeligt præg til dit hjem. Det kan derfor virke som en no-brainer at vælge franske døre til din bolig. Her kommer vi dog alligevel ind på tre faktorer, som du bør tænke over, inden du vælger dørene. 

Artiklen er inspireret af webshoppen melholt.nu. Det er en stor webshop, hvor de forhandler mange forskellige typer af døre. Deriblandt også franske døre. Læs mere her

Størrelsen på ruderne 

Først og fremmest kan det være en god ide, at du tænker over, hvor store ruder døren skal have. Franske døre kommer nemlig med ruder i forskellige størrelser. Hvor store ruder giver et mere moderne præg, passer små ruder ind i et hjem, hvor du går efter en mere herskabelig stil. Udover stilen bør du også tænke over, hvad der vil passe til din måde at gøre rent på. 

franske døre

Størrelsen på døren 

Størrelsen på selve døren bør du også tænke over. Du kan få franske døre som enkeltdøre, med et glasparti ved siden af eller som dobbeltdøre. Der er altså rig mulighed for at åbne meget op mellem to rum, hvis det er det, du ønsker. I stedet for at slå to rum sammen kan en fransk dør være med til at binde rummene sammen, men samtidig sikre, at du kan lukke døren, hvis du har behov for det. 

Fyldning forneden 

Nogle franske døre kommer med en fyldning forneden. Andre har glas hele vejen ned. Overvej, hvad der passer bedst til dig. Det kan både være i forhold til stil, men også i forhold til hvad din livssituation er. Hvis du for eksempel har små børn eller kæledyr, der kan finde på at hoppe op ad den nederste del af døren, kan det være mest praktisk, at den er med fyldning forneden, så du ikke hele tiden skal vaske de nederste ruder.