Emaljering af badekar

Tips til rengøringen ude på dit badeværelse

Tips til rengøringen ude på dit badeværelse

editorial

Rengøring er måske ikke den mest interessante opgave, som du kan kaste dig over. Men det er nødvendigt, hvis du vil være sikker på, at du har et sundt og rent badeværelse uden bakterier. Vi vil hjælpe dig med med nogle råd til, hvordan du kan få et rent badeværelse. Læs med her, og lad dig inspirere til, når du skal i gang med at rengøre badeværelset. 

 

 

 

Sådan rengør du dit toilet

Toilettet er et af de mest beskidte steder i dit hus. Fordi mange mennesker bruger dette badeværelse dagligt uden at rengøre det, kan mængden af bakterier være meget høj. Derfor er det meget vigtigt at have et rent toilet for at holde dig sund og hygiejnisk. Du kan bruge almindeligt toiletrens, der er skånsom for miljøet, når du skal rengøre toilettet. Du kan også bruge toilettabs, der fjerner kalkophobninger i afløbet. Sørg for, at du også rengør hele toilettet, og ikke kun kummen. Der kan nemlig sidde en masse støv og andet snavs, der kan komme til at se grim ud.

 

Sådan rengør du dit badekar

Hvis du har et badekar, som du bruger ret ofte, så skal du også sørge for at rengøre dette. Det kan du bl.a. gøre med almindelig universalrengøring, som fjerner det værste snavs og skidt fra badekarret. Har du kalkstriber på badekarret, så kan du overveje at bruge en blanding af eddike og vand til at få bugt med det. Husk dog på at bruge handsker og skylle godt efter, når du er færdig med dette.

Hvis badekarret er slemt ramt af kalk, så kan du også overveje at få emaljering af badekar. Det kan fjerne alle kalkrester, og give dig et helt nyt badekar at se på.

 

Sådan rengør du håndvasken

Håndvasken kan også blive godt kalket til. Her kan du bruge specielle rengøringsmidler, der skal nedbryde kalk. Lad det få lov til at sidde på i et par minutter, før du fjerner det med vand. Du kan også bruge samme eddikeblanding, som til badekarret, rundt om armaturet på din håndvask. Det kan fjerne begyndende kalkophobinger, der er kommet rundt om armaturet.