epoxy maling

Smukke overflader med epoxy

Smukke overflader med epoxy

editorial

Har du overvejet at bruge epoxy i dit hjem til f.eks. gulvet i garagen eller måske endda til sofabordet? Så er du ikke den eneste. Materialet er nemlig enormt populært, og epoxy anvendes til en lang række spændende formål i indretningen i private hjem.

Fra industri til private hjem

Traditionelt set anvendes epoxy primært i industrien til eksempelvis værksteder, lagerhaller og lignende. Det skyldes, at materialet er enormt hårdført og kan tåle meget slitage, ligesom det er nemt at rengøre og vedligeholde i hverdagen grundet den fugefri overflade. Derudover er det relativt nemt og billigt at lægge, ligesom det er en behagelig overflade at gå på.

Nu har epoxy altså også fundet vej til de private hjem, hvor det i stigende grad bruges til gulve. Det gælder både i rum såsom garager og værksteder, men bestemt også i opholdsrum såsom køkkenet. Det rå, enkle og industrielle look passer perfekt til den moderne indretning og giver et fedt New Yorker-præg i rummet. 

Epoxy kan også anvendes på møbler, hvor det i særdeleshed bruges på træborde for at skabe en glat og hårdfør overflade, eventuelt med flotte farveeffekter.

epoxy maling

Brug selv epoxy i hjemmet

Du kan selv arbejde med epoxy, hvad enten det er til gulve eller møbler. Epoxy maling er et nemt materiale at arbejde med, som du sagtens kan give dig i kast med uden at have tidligere erfaring. Malingen findes i mange farver og varianter, så du kan skabe lige netop det udtryk, du drømmer om.

Det er en god idé at forhøre dig med en professionel, når du skal købe epoxy maling. De kan nemlig vejlede dig til den helt rette type og mængde af epoxy maling, som du skal bruge til lige netop dit projekt. Det sikrer et bedre udgangspunkt og minimerer risikoen for fejl undervejs i dit projekt.