lasagne

Skab italiensk stemning med den klassiske lasagne

Skab italiensk stemning med den klassiske lasagne

editorial

Findes der noget bedre end en blød pastaret med cremet kødsovs, tomat og ost, der går i symfoni med kvaste krydderier, der står klar til dig efter en lang dag på arbejdet? Det er duften af Italien. De fleste i Danmark har nok sat deres tænder i den klassiske italienske pastaret lasagne et hav af gange gennem deres opvækst. Lasagne er nemlig gået hen og blevet en folkejet ret, der må siges at være ret så populær, og som for de fleste er en nem hverdagsret at bikse sammen. I sin enkelhed består lasagnen af pastaplader, kødsovs med tomat og ostesovsen bechamel eller mornaysauce, der til sammen ikke kræver de store kulinariske armbevægelser; det er simpelt, enkelt og lækkert. Så har du ikke planlagt aftensmaden i aften endnu, så hop med på lasagnebølgen og få Italien hjem til dig.

Skab din egen Italienske lasagne
Lasagne består af en enkelt opbygning af lagdelte pastaplader med kødsovs og ost imellem hvert lag. I den traditionelle lasagne fra Italien er der langt mere pasta i, end vi her i Danmark tillader os at komme i. Det kan du variere, lige præcis som du foretrækker det med alt fra frisk pasta til købte lasagneplader. Her afhænger det kun af mængdeforholdet til den væskefyldte kødsovs, hvor du med fordel kan være lidt rundhåndet med osten mellem lagene, hvis du bruger pastapladerne.

Lasagne er også kendt for ikke at bestå af mange ingredienser, og har du blot hakket kød, tomater, løg, pasta og ost i dit køkken, er du hjulpet godt på vej. Skal lasagnen have et mere grønt udtryk, er der ingen grænser for, hvilke grøntsager der går godt hånd i hånd med resten af ingredienserne. Prøv blandt andet med revet gulerod, squash, tørrede tomater eller frisk basilikum, og sæt dit præg på den klassiske lasagne.