regnskoven

Regnskoven hænger sammen med resten af verden

Regnskoven hænger sammen med resten af verden

editorial

Regnskoven er nok noget, som du har set dokumentarer om på TV, eller du har set en film og drømt dig væk til at opleve sådan et eksotisk sted på Jorden, hvor der er regnskov, om det er i Afrika, Sydamerika, Asien eller et andet sted.

Eller måske har du frygtet det lidt, fordi det lyder til, at det er fyldt med drabelig dyr og indfødte stammer, der aldrig har set en hvid mand.

Men i begge tilfælde har du nok tænkt, at det trods alt er så langt væk, at det ikke er noget, som der kommer i nærheden af dig lige med det samme.

Det er også en af grundene til, at mange mennesker er så uengagerede med at yde en indsats for regnskoven, fordi det ligger så langt væk fra især os danskere, at vi næsten forestiller os, at det er en fantasiverden.

Men vi hænger faktisk sammen med den regnskov

Du drømmer ikke om, hvordan sådan noget som vejrforholdene på den anden side af kloden er med til determinere, hvordan vejret bliver hos os.

Igen kan det være svært at forestille sig, men du skal forestille dig det som sommerfugleeffekten, at når en sommerfugl basker med vingerne omme på den anden side af planeten, så starter det en storm på denne side af kloden – lyder teorien.

Og der er noget om det, og det handler også om klimaet, for når sneen smelter, så påvirker det vejret hos os; og her mener vi sneen længere nordpå.

Så på samme måde skal man heller ikke undervurdere, at hvis regnskoven forsvinder hastigt, så vil det påvirke hele vores planet og ikke bare i det omfang, at planter og dyr forsvinder – det truer også vores eksistens, når det forsvinder så hurtigt på en ikke-naturlig måde.

Gør derfor noget for regnskoven med https://shop.verdensskove.org