Emaljelak til badekar

Opgrader dit gamle badekar med emaljelak til badekar

Opgrader dit gamle badekar med emaljelak til badekar

editorial

Trænger dit gamle, brugte badekar til et nyt og skinnende udseende? Så overvej at give badekarret en overhaling med emaljelak. Opnå det bedste resultat ved at hidkalde professionelle.

Et badekar ser nu engang mest indbydende ud at sætte sig ned i, hvis overfladen fremstår pæn og ren. Når der er afslag, ridser, huller og øvrige brugsspor på et badekar, kan man hurtigt få en ide om, at der kan være bakterier gemt i revnerne.

Og bakterier er jo netop det, de fleste gerne vil vaske af, når de lægger sig i et badekar med varmt vand og skummende sæbe eller badesalt. Der er heldigvis en metode til at få dit gamle badekar til at fremstå mere lækkert og nyt igen. Metoden handler om at bruge emaljelak til badekar.

Med emaljelak kan alle gamle spor af “brugt” badekar forsvinde. De bliver i stedet erstattet af en ensartet, pæn overflade, der er lige så flot, som hvis badekarret var spritnyt. Emaljelakken kan derfor puste nyt liv i et gammelt kar.

Lakken påføres i tynde lag 

Det er naturligvis muligt at kaste sig selv ud i projektet med at give sit badekar en omgang emaljelak. Men for at opnå det bedste og mest holdbare resultat, gør du klogt i at kontakte nogle fagfolk og få dem til at komme forbi og shine badekarret op.

Det skyldes, at det materiale, man bruger, når man reparerer et badekar med emaljelak, kan være svært at håndtere, hvis man ikke har den rette erfaring. Dermed kan det endelige resultat bære præg af, at det var en uerfaren, der varetog opgaven.

Fremgangsmåden med at give badekarret emaljelak er, at man maler lakken på i tynde lag med en malerrulle. Det kræver som nævnt en erfaren hånd, hvis man ønsker et pænt og ensartet slutresultat, der skal holde i mange år.