Fejlsøgning tavleanlæg

Hvem skal du kontakte, hvis du oplever problemer i dit hjem?

Hvem skal du kontakte, hvis du oplever problemer i dit hjem?

editorial

Der kan være mange årsager til, at noget i dit hjem ikke fungerer, som det skal. Det kan være fristerende at selv gå i gang med at udrede problemet, men det kan også føre til, at du gør problemet værre. Derfor er vigtigt, du finder autoriseret hjælp, hvis du oplever problemer i dit hjem, der er udenfor dine egne kompetencer. 

 

 

1. Hvis din bruser strejker

At tage et brusebad er en daglig del af folks rutine i de fleste hjem, så hvis bruseren holder op med at virke, kan det være rigtig irriterende at skulle tage et bad i koldt vand. Hvis vandet ikke løber varmt eller koldt i dit brusebad, kan der være en række årsager til dette. Hvis du har kontrolleret vandhanerne, og de er tændt, er problemet sandsynligvis ikke der. Det kan være noget så simpelt som tilstoppet brusehoved. Det kan også være noget mere kompliceret som en defekt reguleringsventil, der regulerer mængden af vand, som løber gennem dit system. Du skal derfor henvende dig til en VVS-mand, hvis du oplever problemer med din bruser.

 

2. Hvis din kloak er stoppet

En tilstoppet kloak skal der tages hånd om med det samme. Det er primært fordi, at der kan komme forurenet vand op gennem dit afløb. Der er mange årsager til, at dit afløb kan blive forstoppet, men den mest almindelige er fedtophobning i rørene. Dette sker med tiden, når fedt og olie hældes ned i afløbet; det sætter sig fast oven på i rørene. Fedtet sætter sig fast på siderne af afløbet og blokerer det med tiden, indtil du til sidst ikke kan skylle ud i toilettet eller bruge vand overhovedet. Her skal du tilkalde en autoriseret kloakservice, så de kan få bugt med dine tilstoppede rør.

 

3.Hvis du har mistanke om en vandskade

Vandskader er noget af det værste, der kan ske i dit hjem. Hvis du har mistanke om vandskade i dit hjem, så er det vigtigt, at du ringer til en VVS-mand hurtigst muligt. VVS’eren kan finde ud af, hvad der har forårsaget problemet, og også om der er permanente skader på dine vægge og gulve. Hvis problemet ikke bliver løst hurtigt, kan det føre til skimmelvækst og andre problemer i dit hjem. Du kan sågar tilkalde en termograf, der kan foretage en termografering af rørene inde bagved din væg. Her kan han eller hun via et termisk kamera se, om der er temperaturforskelle i rørene, som kan betyde, at der er en lækage et sted.