advokat

Husk på: en advokat er også kun et menneske

Husk på: en advokat er også kun et menneske

editorial

Før er der blevet skrevet om, hvordan advokater kan få farlige trusler på halsen blot ved at udføre deres arbejde.

I nogle tilfælde er det så grove trusler, at advokaterne er nødt til at anmelde den slags, så bagmændene kan lære, at man ikke slipper ustraffet for den slags – de er trods alt advokater og kender loven.

Nogle gange kan det bare får den modsatte virkning, så truslerne intensiveres, og man bliver bange for at gå på gaden, tænde ens bil eller åbne hoveddøren.
Specielt når truslerne også går udover advokaternes familie, som absolut intet har at gøre med advokatens arbejde, men er en del af hans private familie, så bliver det grelt for advokaten at leve.

For man glemmer tit, at advokater også er mennesker som alle andre, men specielt i Danmark med janteloven ser man måske på advokater som nogle, der ikke bestiller særligt meget, men tjener kassen alligevel.

P-vagter kan være trælse, men de ligger trods alt på et lønniveau med mange andre mennesker, så man glemmer kort tid efter, at man var sur på sådan en vagt.

Hadet til advokaten kan vare længe…

Advokaten man måske se stoisk, magttonede og frembrusende ud i retten, når de skal udføre deres arbejde eller udtale sig til medierne, men alt dette er træning og erfaring i at kunne udføre deres arbejde.

Advokater har også dårlige dage, hvor de måske ikke har humøret med sig, hvor dagen på arbejdet skal udføres mere på rutinen end lyst.

Forestil dig så lige, at du er i den advokats sko, der egentlig blot vil udøve advokat hjælp til kunderne for at gøre dem glade, og så lander der nogle ret så personlige faretruende trusler enten som brev eller i indbakken hos dem.

Det er nok noget nær umuligt at undgå den slags, men du kan som person have dette in mente, næste gang du tænker dig sur på en advokat: vedkommende er ligesom du og jeg.