generaliseret angst

Generaliseret angst. Hvad er det egentlig?

Generaliseret angst. Hvad er det egentlig?

Når man taler om generaliseret angst, uden man egentlig ved, hvad det drejer sig om, så kan man foranlediges til at tro, at man er bange for at være general, eller at generalt alt giver en angst.

Det er både forkert i den første del, og så er det en overfortolkning af, hvad man egentlig mener med udtrykket.

Man mener sådan set, at man ikke er blevet diagnosticeret med angst, der parer sig til noget bestemt, hvilket for eksempel kan være social angst, hvor man er kan få angst i sociale sammenhænge.

Dette er dog ikke ensbetydende med, at man får angst hver kan, at man er social, for vi skrev netop også, at man “kan” få angst i sociale selskaber, men det er ikke sikkert, at det opstår.

Det handler om rammerne, om man føler sig tryg, om man kender en del af dem, der er med, om nogle krydser ens grænser, at man ved, hvad der skal ske, og om man hvordan man kommer frem og tilbage.

Og garanteret også flere ting til, men det bliver ikke nødvendigvis aktiveret hver gang, de tilstande indfinder sig, men chancen bliver da bestemt større af det.

Lider man af social angst, så kan man også få angst af andre ting, men det sker måske ikke i samme omfang, at man bliver diagnosticeret med det. Det kan forekommer i en lille grad.

Ved generaliseret angst, så lider man generelt af angst, men det er ikke noget bestemt, der aktiverer det, eller det sker under de samme omstændigheder hver gang.

Det kan være meget forskelligt, og man kan have perioder, hvor det tit dukker op, og andre gange så er det der slet ikke.

Løsningen ligger i at kunne se, hvornår man bliver aktiveret med angst og forsøge at undgå dette så vidt muligt eller finde værktøjer, der kan hjælpe en.

Vid meget mere om emnet via dette link: https://www.angstekspert.dk/generaliseret-angst/