mundbind mod smitte

Find de bedste mundbind mod smitte online

Find de bedste mundbind mod smitte online

editorial

Er du syg, og vil du gerne undgå at smitte andre mennesker? Så bør du sørge for at spritte af, tilbringe så lidt tid som muligt i det offentlige rum – og anvende mundbind, hvis du alligevel går hjemmefra.

Hvordan anvendes mundbind mod smitte?

Det er vigtigt at pointere, at du ikke nødvendigvis selv er beskyttet mod smitte med bakterier eller virus ved at bære mundbind. Et mundbind skal primært anvendes for at beskytte andre mennesker imod smitte hvis du selv er syg.

Har du således pådraget dig en infektion – for eksempel en virus som forkølelse eller influenza, eller en bakterie infektion i halsen eller i lungerne – kan du forhindre smitten i at sprede sig ved at bære mundbind når du bevæger dig i det offentlige rum. Disse former for vira og bakterier spreder sig nemlig via det, der kaldes aerosoler. Aerosoler er mikroskopiske dråber af spyt, som spredes fra din mund og din næse i en sky når du hoster eller nyser. Et tre lags mundbind bremser denne sky og forhindrer derfor effektivt smitten i at brede sig til mennesker omkring dig.

Ideelt set bør du i videst muligt omfang holde dig inden for hjemmets fire vægge når du er syg og derfor hoster, nyser og snotter. Men er du nødt til at bevæge dig udenfor, for eksempel i forbindelse med indkøb eller ærinder på apoteket, bør du sørge for at hindre bakterier eller vira i at sprede sig til dine omgivelser.

Færdes du således med offentlige transportmidler, eller skal du stå i kø i supermarkedet, bør du iføre dig et mundbind til engangs brug. Der skal nemlig ikke særlig meget til før smitten spreder sig. Og det er ikke alle mennesker, som håndterer infektioner lige godt.

Du kan finde effektive mundbind mod smitte i den online shop på Testsmart.dk