gulvafslibning

Få flotte og ensartede gulve med en gulvafslibning

Få flotte og ensartede gulve med en gulvafslibning

Er dit trægulv med årene gået hen og blevet så nusset og grimt i overfladen at du ikke kan få det pænt ved en almindelig gulvvask? Så er det på tide med en grundig gulvafslibning og en ny efterbehandling.

Når først trægulvet har nået dette stadie af slitage går det nemlig kun én vej. De grimme grålige slidspor fra nedtrådt støv, skjolderne efter spildte væsker og gullige plamager fra solfalming er nemlig sikre tegn på at den beskyttelse, træværket indtil videre har nydt i kraft af sin seneste sæbe eller olie behandling, er slidt bort.

Dette sker desværre med tiden for olierede eller sæbe behandlede gulve. Du kan gøre en hel del for at forsinke processen ved at vaske gulvet hyppigt og grundigt med særlige sæber. På den måde kan du forstærke og genopbygge den hinde af sæbe eller olie som gulvet fik ved denne behandling.

Men med tiden vil denne uvægerligt slides bort. Derpå mister gulvet sine smuds og væske afvisende egenskaber samt eventuel UV beskyttelse. Og så er det at du vil kunne iagttage misfarvninger og skrammer i gulvets overflade.

Kan mit slidte trægulv blive pænt igen?

Der er dog ingen grund til at fortvivle. Dit trægulv kan med overvejende sandsynlighed genvinde sit smukke og ensartede look med en grundig gulvafslibning og en ny behandling med sæbe eller olie.

Ved en gulvafslibning slibes det øverste lage af træværkets overflade på skånsom vis. Dette foregår ved hjælp af sandpapir monteret på en dertil indrette gulvafslibning maskine. Din gulvmand vil altid sørge for at der ikke slibes mere af trægulvet end højst nødvendigt for at opnå det flotteste resultat. På den måde sikrer han at dit trægulv kan tåle flere gulvafslibninger i løbet af sin levetid.

Hvis du leder efter en gulvmand som kan hjælpe med en grundig og effektiv gulvafslibning kan du finde ham på dbf-gulvservice.dk