kanelsnegle

En kanelsnegl slår aldrig fejl

En kanelsnegl slår aldrig fejl

editorial

Skal du have gæster i weekenden, trænger du til lidt lækkert i eftermiddag, når benene skal op efter en lang arbejdsdag, eller skal der bare lidt sødt til aftenkaffen foran tv-skærmen? Så slår en god omgang gammeldags kanelsnegle aldrig fejl. Du er garanteret en luftig, blød og lækker kage, der både vil få dine og dine gæsters mundvand til at løbe. Så hvad venter du på? Ud i køkkenet og biks en omgang kanelsnegle sammen.

Ni ingredienser er alt, du skal bruge
Kanelsnegle er en nem og enkel kage, der er hurtig at slå sammen, og som ikke kræver de store færdigheder i et køkken. Så alle kan være med – store som små. En god kanelsnegl består af en traditionel gærdej og en remonce, som du kan variere i alverdens afskygninger. Gærdejen er den del af opskriften, der tager længst tid, og som måske udfordrer de fleste – men kun på tålmodigheden. Dejen skal nemlig hæve af to omgange, hvis du vil have det allerbedste resultat med en luftig kanelsnegl. Men med kun ni ingredienser, som du helt sikkert allerede har i dit køkken, kan du snildt bage de lækreste kanelsnegle.

Ingen grænser for din kanelsnegl
I den traditionelle opskrift på kanelsnegle udgør kanel den væsentligste ingrediens. Men der er ingen grænser, hvad du ellers kan variere kagen med. Prøv blandt andet at tilsætte kardemomme i din gærdej, der vil give lidt kant til kagen, eller variér remoncen ved at tilføje vanilje, stykker af frisk frugt eller en tørret udgave som rosiner, riv noget marcipan og få en lidt mere svampet kanelsnegl, eller kom den altid sikre vinder i; chokolade.

Du kender sikkert kanelsneglen på dens runde form på størrelse med en almindelig bolle, men hvem siger, at en kanelsnegl kun skal være én? I stedet for at bage hver enkelt snegl for sig, så prøv at sætte kagen i en springform eller bradepande med en smule mellemrum mellem hver snegl. Så får du en hel kanelsneglekage. Og glem ikke glasuren, der er prikken over i’et.