CTS rådgivning

CTS rådgivning til bygningsansvarlige

CTS rådgivning til bygningsansvarlige

Administrerer du en eller flere bygninger som for eksempel en institution eller et kontor kompleks? Så vil du kunne have glæde af CTS.

Hvad er CTS?

CTS er en form for central fjernstyring af systemer og installationer i en bygning. Selve forkortelsen står for Central Tilstandskontrol og Styring, og systemet tillader dig således at kunne befinde dig eet sted og her fra kontrollere og monitorere mange rum, måske endda fordelt på flere bygninger.

Du kan styre og overvåge eksempelvis energi forbruget og temperaturen eller indeklimaet via dit CTS anlæg. Overvågning og styring kan foregå fra en central lokation, idet ældre CTS anlæg indeholder styretavler med måle instrumenter og knapper – men moderne CTS anlæg kan faktisk kontrolleres og overvåges på fjernbasis via eksempelvis smartphone eller tablet ved hjælp af en særlig app.

Der er ingen grænser for hvad det er muligt at styre eller overvåge med et CTS anlæg. Typisk vil der i et CTS system indgå lys, varme og ventilation samt adgangs kontrol, tyveri alarm og brand alarm. I udlandet kaldes et CTS anlæg for HVAC hvilket står for Heating, Ventilation and Airconditioning, eller BMS hvilket er en forkortelse for Building Management System. Det er dog den almindelige opfattelse at CTS, IBI (Intelligent Building Installations) er del elementer af BMS.

Hvad kan et CTS anlæg?

Det smarte ved et CTS anlæg er automatikken med hvilken komfort og energi forbrug i en bygning kan reguleres i forhold til omgivelserne.

Et CTS anlæg vil som oftest være tilsluttet en udendørs placeret vejr station som måler nedbør, temperatur, luft fugtighed, vindens retning og hastighed, solens varme stråling og lysmængde samt barometer standen. Disse data anvendes i forbindelse med indstillingerne i hvert enkelt lokale som reguleres herefter. Det er således muligt at sætte lokaler, som ikke er i brug, til en energispare funktion og hermed opnå en økonomisk gevinst.

Læs mere, og få den rette CTS rådgivning, på https://ctsgruppen.dk/