Maler Valby

Brug ikke en gul fagforening som maler i Valby!

Brug ikke en gul fagforening som maler i Valby!

editorial

Faktisk før du aldrig benytte dig af en gul fagforening, om du så er maler i Valby eller et helt andet sted i landet, men for at gøre det mere nemt for dig som læser at sætte dig ind i problematikken med gule fagforeninger, så bruger vi eksemplet med en maler i Valby.

Sådan en maler passer måske sit arbejde, men er ikke blevet opfordret til at melde sig ind i en bestemt fagforening endnu, eller også er der blevet slynget forskellige eller meget få, specifikke forslag i hovedet på en, så man tænker, at man da lige vil tage hjem og undersøge mulighederne, forskelighederne og lighedspunkterne blandt diverse fagforeninger ud.

Man kan så regne sig frem til, at der er nogle fagforeninger, der varetager behov for specifikke arbejdsgrupper i samfundet, mens der er nogle, der er mere overordnede – men pludselig studser du over, at der er nogle fagforeninger, der er markant billigere end andre.

Måske er du en nyudlært maler i Valby, eller økonomien er lidt presset for tiden, så du er nødt til at spare på dette punkt, hvorfor du vælger en af de her billige fagforeninger; problemet er blot, at du har valgt en gul fagforening.

Hvad er så problemet med sådan en fagforening.

Der er flere ting ved dem, men lad os bare fremhæve nogle af hovedpunkterne:

– De vil næppe varetage din sag særligt langt.
– De går ikke ind for at strejke.
– Fællesskabs-følelsen kan være lav, da mange fag er med.
– De indgår ikke mange overenskomster.

Derfor kan det i sidste ende som maler i Valby for dig ende med at blive penge ud af vinduet, og det er jo dumt, når du netop valgte denne fagforening for at spare penge.

Kvalitet hænger ofte sammen med prisen, så vælg en fagforening, du kender, og som andre kollegaer har gode erfaringer med.