Slibning af gulv København

Slibning af gulv i København - kend dine muligheder

Slibning af gulv i København - kend dine muligheder

editorial

At indhente tilbud på gulvafslibning er ikke nødvendigvis en leg. Ved du præcis, hvad du har brug for, går det lettere – læs med, og find ud af, hvilke spørgsmål du skal stille dig selv.

Det der med at indhente tilbud er altid lidt svært. Hvordan sammenligner man, og hvem skal man vælge? Vi ville ønske, at vi kunne give dig svaret på, hvor du skal henvende dig, hvis du leder efter én, der kan udføre en slibning af dit gulv i København – men det kan vi ikke. 

Til gengæld kan vi fortælle dig, hvordan du skal forberede dig, inden du indhenter tilbud. Med god forberedelse får du det mest præcise tilbud, og dermed kan du lettere sammenligne. 

Skal gulvet slibes eller høvles?

Som det første skal du undersøge, om det reelt er en gulvafslibning, du har brug for, eller om det nærmere er en gulvafhøvling – forskellen er nemlig ret stor, også når det kommer til prisen.

Ved en gulvafslibning fjernes et meget tyndt lag af træet, så overfladiske skrammer og gammel overfladebehandling elimineres. Herefter er gulvet klar til ny overfladebehandling.

Ved en gulvafhøvling fjernes 3-4 millimeter af gulvets overflade, og det betyder, at ujævnheder og hakker i gulvet forsvinder sammen med skrammer og overfladebehandling. Herefter skal gulv slibes for at give det en fin overflade, og først derefter er det klar til den nye overfladebehandling.

Hvilken behandling skal gulvet have?

Når du har styr på afslibning/afhøvling, skal du overveje, hvordan gulvet skal behandles. Skal det have sæbe, olie eller lak? Og hvad med lud? Du kan undersøge mulighederne grundigt på nettet, men de ting du skal overveje, inden du vælger, er:

– krav til rengøringsvenlighed

– krav til vedligeholdelse

– krav til slidstyrke

Når dine krav er på plads, er det en smal sag at vælge. Spørg eventuelt hos din gulvmand, hvis du er i tvivl om fordele og ulemper ved de forskellige teknikker.