glarmester lyngby

3 vigtige overvejelser inden køb af nye vinduer

3 vigtige overvejelser inden køb af nye vinduer

editorial

Hvis det er tid til nye vinduer, så er der et par ting du skal have i tankerne. Der findes nemlig et hav af vinduer i forskellige former, prisklasser og med forskellige funktioner. Prisen hænger som regel sammen med kvaliteten, hvilket vil sige, at dine vinduer holder bedre, hvis de koster lidt mere. Du kan købe vinduer forskellige steder, blandt andet i et byggemarked eller hos en glarmester.

Hvis du vil vide mere om, hvilke tanker du skal gøre dig inden du køber vinduer, så læs med her. 

glarmester lyngby

Ventilationsmuligheder

Det er en rigtig god ide at tænke ventilationsmulighederne med, når du køber nye vinduer. I dag anbefaler de fleste, at man køber vinduer, der er udstyret med friskluftsventiler, så det er muligt at kontrollere mængden af frisk luft i hjemmet. De forskellige vinduestyper har også forskellige grader af ventilation alt efter, hvordan de åbner, og hvilke funktioner de er udstyret med. 

Energiruder

Det er vigtigt med højtisolerede energiruder i dine vinduer. Dermed er du sikker på, at vinduerne kan holde kulden ude, og holde tæt hele vinteren. Du kan vælge at købe vinduer, der er energimærkede. Her er de bedste typer af vinduer selvfølgelig dem, der ligger i klasse A. De opfylder også de eventuelle krav, der måtte være fra bygningsreglementet. 

Den rigtige fuge

Den tredje overvejelse, der er godt at gøre sig, er at vælge den rette fuge omkring vinduerne. I dag bliver der brugt tre forskellige typer. Du kan vælge imellem en elastisk gummifuge, der skal sprøjtes ind, en gammeldags mørtelfuge, der minder om fugen mellem murstenene i et hus eller et fugebånd, der klæber godt og er udvidende, så der er helt tæt mellem vinduet og muren. De er alle nogle gode metoder på hver deres måde. Derfor kan du spørge om hjælp hos en glarmester, hvis du er i tvivl om, hvilken fuge du skal vælge til dine vinduer. 

Hvis du vil finde en god glarmester kan du klikke ind på https://seglas.dk/glarmester-lyngby/.