døre

Sådan får du mere glæde af din terrasse

Sådan får du mere glæde af din terrasse

At sidde stille og roligt og nyde solen, sommeren og lækker mad på ens terrasse om foråret og sommeren er noget det, fleste danskere holder uendelig meget af. Især fordi det er så sjældent at vejret er til det. Derfor er det også vigtigt, at når vejret endelig er godt, at det er nemt at komme ud på terrassen frem for hvis du kun har en enkel dør. Det kan blandt andet ske via dobbelte terrassedøre. Dobbelte terrasse døre har den fordel, at når de er åbne, vil det virke som om, at din stue er større. 

Er det terrassedøre med glas i, har dørene den ekstra fordel, at du kan sidde inde om vinteren og nyde haven. Især hvis du har sørget for at sætte lys ved særlig smukke træer og buske. 

døre

Få råd og vejledning

Der er flere steder du med fordel kan få råd og vejledning, hvis du har planer om at udskifte en eller flere af dine ydredøre. Det kan f.eks. være hos din tømrer, glarmester eller hvor du har planer om at købe dine døre. 

De vil blandt andet kunne råde dig til, om du med fordel kan få udskiftet din enkelt terrassedør, med et sæt dobbeltdøre. Det er ikke nær så svært som det lyder. Med et diamantbor kan din tømrer eller glarmester skære ud så der er plads til to døre.

De vil også kunne råde dig til om du med fordel kan vende dørene. De fleste døre vender i Danmark ind af, men ved at vende dem ud af, vil du få mere plads i din stue. Du skal dog være opmærksom på om dørene kan lukke ud af uden at støde ind i taget eller tagrenden.  

Det er også en god ide at overveje at få udskiftet låsecylinderen, så der er den samme nøgle i alle ydredørene.