Misbrugsbehandling

Misbrugsbehandling - for hele familiens skyld

Misbrugsbehandling - for hele familiens skyld

editorial

Når en kær ven, et nært familiemedlem, en ægtefælle en en kæreste falder i et afhængigheds betinget misbrug, er det noget af det mest smertefulde, man som pårørende kan opleve. Som forældre til et misbrugsramt barn går man hver dag igennem det værste mareridt, en mor eller en far kan forestille sig. Og lever man til daglig sammen med en misbruger, som samtidig skal forestille at fungere i en familie mæssig sammenhæng, er det ikke unormalt, at man selv udvikler en adfærd, som understøtter misbruget – for familie sammenholdets skyld.

Dette er dog højst usundt for familien i almindelighed og for børnene i særdeleshed. Alle videnskabelige undersøgelser peger på, at børn, som har tilbragt store dele af deres opvækst i et misbrugsramt hjem, har forhøjet sandsynlighed for selv at udvikle en afhængighed – og et der af følgende misbrug – senere hen i livet. Under alle omstændigheder bliver børn dybt påvirkede af at vokse op i et dysfunktionelt hjem, hvor den ene af – eller begge – forældrene er misbrugere.

Få hjælp til at komme ud på den anden side af misbruget

Derfor er det vigtigt, at du som pårørende griber ind, hvis du opfatter signaler om misbrug i din nære kreds. Hvis du for eksempel er kæreste eller ægtefælle til en misbruger, og der er børn inde i billedet, er det ekstra og særligt vigtigt, at du så hurtigt som overhovedet muligt sætter foden ned, og forlanger, at den misbrugsramte kommer i omgående behandling.

Dette kan for eksempel ske med hjælp fra et misbrugscenter. Behandlingscenter Søby Park tilbyder misbrugsbehandling i København, for især alkoholikere og misbrugere af receptpligtig medicin. Behandlingen foregår med afsæt i Minnesota kuren, som er en effektiv og evidensbaseret terapiform, udviklet specielt til afvænning og behandling af misbrug. Du kan læse mere om misbrugsbehandling på behandlingscentersoebypark.dk