Brugte biler i danmark, salg af biler, bilportal

Køb af brugt bil: Tre ting du selv kan undersøge

Køb af brugt bil: Tre ting du selv kan undersøge

editorial

Det kan føles en smule uoverskueligt at gennemgå en brugt bil på egen hånd, hvis man ikke er mekaniker, men vi har fundet tre ting, du i hvert fald selv kan undersøge – efterfølgende kan du overveje et tjek hos en uvildig mekaniker.

Er du i marken efter en brugt bil, og har du allerede fundet en, du skal kigge nærmere på, så læs med her. Det er nemlig vigtigt at være opmærksom på eventuelle fejl og mangler, som sælger ikke oplyser om. Køber du din brugte bil af en privatperson, er der nemlig hverken garanti eller reklamationsret.

Det er ikke alt, du selv kan undersøge, hvis du ikke er mekaniker, men der er trods alt et par ting. Er de ting i orden, kan du overveje, om resten skal tjekkes til en gennemgang hos en mekaniker, inden du underskriver slutsedlen.

Undersøg disse tre ting

Som det første bør du altid tage en prøvetur i den brugte bil, og her skal du lytte efter mislyde fra motoren. Både ved start, under kørslen og ved tomgang. Er der en mislyd, skal det tjekkes af en mekaniker – det kan nemlig hurtigt koste dig mange penge, hvis taktkæden eller tandremmen skal skiftes.

Ruderne kan du også selv gennemgå for stenslag og ridser, og det er vigtigt, da bilen ikke kan gå gennem syn, hvis der er store stenslag eller revner i synsfeltet – og det koster flere tusinde kroner at skifte en bilrude.

Sidst men ikke mindst skal du altid huske at tjekke A/C-anlægget, når du kører i bilen. Husk at både varme og kulde skal virke. Det lyder af en lille ting, men faktisk kan det hurtigt koste dig mellem 5.000-10.000 kr. at få repareret eller skiftet anlægget, hvis det viser sig, at det ikke virker, når du kommer hjem med din nye brugte bil.