værksted

Gå mindst muligt i vejen på et værksted

Gå mindst muligt i vejen på et værksted

Et værksted kan være et travlt sted.

Se blot på for eksempel et værksted i Ringsted, hvor der er rigeligt at lave, om det så er at fikse biler på stribe, ordne klassiske veteranbiler, servicere lastbiler eller bare gøre mange køretøjer klar til syn.

Den slags arbejde er sjældent sæsonbaseret, selvom der kan være perioder med mere arbejde og tider uden så meget, men der er ofte altid noget at lave.

Nogle gange må man så fyre folk, og man kan ikke tage nye ansatte ind, og så vender samfundet igen, og der skal mange folk til, om det så er mekanikere, sekretærer eller andre beskæftigelser i dette værksted.

Men det vigtige er, at man kender sin plads – også selvom man er kunde – så man ikke kommer til at gøre det besværligt for den enkelte person, der kan have travlt, være mindre stresset og i hvert fald ikke får det bedre af, at man skal acceptere, at andre mennesker render, hvor de ikke hører til, hvor man arbejder.

Kend din plads på værkstedet, om du er kunde eller ej

Nogle gange skal man selvfølgelig lige tilse de andre poster, om man er mekaniker, i økonomiafdelingen, chef og så videre, men man gøre det som et minimum, for det gør, at folk, der hører til på den givne station, skal ud af deres rutine og finde ind i et flow igen. Det kan tage tid og forsinker arbejdet.

Hvis det således er muligt, og det ikke haster, så kan man lægge en besked via et internt netværk eller bare som en sms, talebesked eller en lille note.

Er man en kunde, så bør man heller ikke rende og spørge for meget til arbejdet, mens det foregår.

Her bør man opholde sig i et forrum og passe sig og få tiden til at gå og vide, at folkene har deres at se til, som du ikke skal forstyrre.