hundeskåle

Få hunden til udelukkende at spise fra sin madskål

Få hunden til udelukkende at spise fra sin madskål

editorial

Man skal ikke undervurdere sådan nogle hunde, for selvom nogle af racerne kan se bøvede ud, så er de ikke alle lige dumme, og de er her jo generelt for at formere sig og fordele sig derved, og det kræver jo mad.

Heldigvis er hunde også gode kæledyr og flokdyr, hvorfor man skal sætte sig i position som ejer, så man viser, at man bestemmer her; og dette betyder også, at man anviser, hvor hunden skal spise.

Hvis man har fået hunden fra hvalp, kan der være lidt begyndervanskeligheder med at lære den at spise, men det kommer med tiden.

Derfor skal man altid starte med at fylde maden i de hundeskåle, som der er tiltænkt hundene, hvis man har flere hunde under samme tag.

Har de tendens til at spise af hinandens skåle, må man oplære dem hver for sig, at de skal spise fra deres respektive skåle, så de også lærer at gøre det, når de får mad i flok.

Hundeskålen skal være hundens madstation

Men hvis vi fokuserer på, at man har en enkelt hund, så skal man stadig oplære den til at spise fra hundeskålen, og det gør man ved at servere hovedmåltiderne i hundeskålen – hver gang.

Tager man på ferie eller besøger andre mennesker i længere tid, så tag madskålen med, så hunden ved, den skal spise fra denne.

Det er også godt at lægge godbidderne ned i madskålen til hunden, men hvis den mulighed ikke er der, så er det også godt nok at lade den få godbidden direkte.

Prøv eventuelt at servere maden til hunden i hundeskålen samtidig med, at I andre spiser aftensmad.

Så undgår man også, at hunden tigger ved bordet, og selvom det er let at falde for de hundeøjne, så skal man ikke lære hunden, at den kan få mad fra bordet.