højbed

Få fleksibilitet i din have med højbede

Få fleksibilitet i din have med højbede

Har du en have, en terrasse eller et område hvor der er en del skæve hjørner kan du med fordel overveje om du skal benytte dig af højbede. Et højbed er en genial opfindelse. De kommer i alle former og størrelser og kan passe ind alle steder i haven. Samtidig kan mange af dem flyttes, hvis man nu får lyst til ændre på noget.

Dertil skal man huske at et højbed ofte har en højde, der gør det nemmere at plante blomster og planter og det er nemmere at fjerne ukrudt. De er også nemmere at holde og man får ikke så ondt i ryggen, da man ikke skal bukke sig ned på samme måde som i et bed. Her skal man dog også huske at det er vigtigt at tilsætte gødning, da der er begrænset jord og derfor næring.

Højbede og kapillærkasser

Mange som dyrker grøntsager som tomater, chili og agurker er glade for kapillærkasser. Det er en hvid flamingokasse, hvor man placere en en pose med jord der passer perfekt til kassen. Desværre er flamingokassen ikke særlig pæn og derfor er det også muligt at kamuflere den med et højbed, der er designet til at dække kassen.

Lav dine egne højbede

Det er både muligt både at købe færdiglavede højbede men også at lave dine egne. Hvis du har planer om at lave dine egne og du skal dyrke grøntsager og andet spiseligt er det vigtigt at du bruger træ der er godkendt til at dyrke i. Imprægneret træ kan f.eks. ikke bruges. Træet forgifte jorden og dermed også grønsagerne. Har du planer om at dyrke blomster har det ingen betydning. Det er en god ide ikke at lave dine højbede bredere end 1,5 meter. Ellers får du svært ved at nå midten af højbedet og du kan ikke fjerne ukrudt.