walkie talkie

Er en walkie talkie ikke bare en videreudvikling af en mobiltelefon?

Er en walkie talkie ikke bare en videreudvikling af en mobiltelefon?

editorial

Det korte svar til vores overskrift her er: ja, og nej.

For man kan godt sige, at teknologien i en walkie talkie er den samme, som man bruger i mobiltelefonen i det, at man sender trådløse signaler, om det så foregår over radiobølger eller sateliter, hvor man kan kommunikere mundtligt med hinanden.

Men derfor er der stadigvæk nogle markante forskelle, hvor den mest iøjnefaldende måske er, at man ser sådan en walkie talkie som noget, der er klodset og gigantisk at have med at gøre, og hvor selv de moderne udgaver af dem stadig er nogle store monstre at se på.

Som det første drejer dette sig om, at teknologien på dette område stort set er det samme, som da man udviklede princippet i sin tid, så der er ikke brug for fornyelse; og desuden bruger man ofte walkie talkier i situationer, hvor de skal kunne holde til lidt af hvert.

Derfor skal de være nogle stærke størrelser, der kan klare stød, slag af en vis grad og noget forskelligt vejr udenfor.

Men den store forskel er måske især, at man via en walkie talkie ikke skal ringe op på samme måde, men man kan tilkalde og snakke med flere på samme tid ved at trykke hurtigt på nogle knapper – og så foregår det på en lukket linje, som mobiltelefonerne ikke opererer på.

Dette er jo også en fordel, når man skal have fat i folk, at man ikke bliver nødt til at ringe dem op først, og man så ellers kan risikere at skulle opleve, at der er optaget – for flere på samme linje kan jo netop have brug for at følge med her. 

Derfor er der en stor forskel i de teknologier, man bruger her, selvom der bestemt kan være sammenfald i brugen af dem, men sådan er det.