citronfromage

Citronfromage - danmarks klassiske dessert

Citronfromage  - danmarks klassiske dessert

editorial

Er citronfromage en “mormordessert”

Hvad synes du – er citronfromage en dessert, som kan betegnes som lidt gammeldags? Altså det er i hvert fald en dessert, som har eksisteret i mange år. Faktisk har den eksisteret i nogle generationer, og så er det vel i orden at sige, at den er lidt gammeldags.

Det er jo heller ikke en dessert, som har ændret sig med tiden. Den bliver stadig tilberedt som altid med citron husblas og flødeskum. Men det er vel også fordi, at desserten i sig selv er fuldendt.  Der behøver ikke at ændres på konceptet, for alle synes, at det er en god dessert.

Men kunne du overveje en anden variant?

Nu er det jo ikke forbudt at lave nye variationer af desserter, som fungerer fint. Har du eksempelvis tænkt over, om man kunne prøve med citrussaft i stedet for citronsaft? Det vil give en noget stærkere smag og spørgsmålet er, om det bliver for surt, eller om smagen bare bliver mere frisk. Der er kun én måde at finde ud af det på – kom i gang i køkkenet og prøv det af.

Har du prøvet at lave en appelsinfromage? Det må vel egentlig også smage ret godt. Opskriften er den samme bare med appelsinsaft til at give smag.   

Pas på husblassen

Uanset hvilken smag du vælger til din fromage, så husk at være opmærksom på, hvor meget husblas du anvender. For mange blade husblas gør nemlig, at fromagen bliver som gele, og så er den ikke så spændende at spise. Derfor kan det helt sikkert anbefales at følge opskriftens anvisninger.

Flødeskummen skal ikke piskes alt for stiv

Pisk flødeskummen tilpas, så den ikke når at blive alt for stiv, for så er den ikke behagelig at spise. Konsistensen skal også passe til fromagen, som jo er meget blød, når du spiser den.

Under alle omstændigheder, så nyd den lækre dessert.