Malerfirma Roskilde

Strejke eller boykot i et malerfirma i Roskilde?

Strejke eller boykot i et malerfirma i Roskilde?

editorial

Man kan desværre være så uheldig at have et malerfirma i Roskilde, hvor medarbejderne så vælger at nedlægge arbejdet, fordi de er utilfredse med deres arbejdsforhold.

Måske forsøgte lønmodtagerne og chefen eller cheferne at komme til enighed om forholdene i selve firmaet, men man kunne ikke nå til enighed, så fagforeningerne gik ind på begge sider for at komme til forhandlingsbordet om at nå til enighed.

Det er bare fagforeningerne for arbejdsgiverne og lønmodtagerne, og det er som bekendt noget særegent ved Danmark, at regeringen ikke går ind og regulerer den slags, udover hvis alt andet fejler, fordi man gerne vil have arbejdsmarkedet til at fungere på egne præmisser uden at blive styret af staten.

Den slags arbejdsnedlæggelse i et enkelt malerfirma i Roskilde kan så sprede sig til andre malerfirmaer på resten af Sjælland og så måske endda brede sig til resten af landet, og så har man første et omfangsrigt arbejde.

Men nogle gange ser man også, at udtryk som strejke eller boykot bliver kastet om sig og brugt som to ord for det samme i sådan en forvikling, og disse to ting er bestemt ikke det samme.

Så for at vise, hvad forskellen er, så vil vi tage fat i dig som privatperson, hvordan begge ting ville fungere i begge forhold:

Du kan boykotte en vare, som du ikke ønsker at købe, hvorfor du ikke vælger at benytte den, men skal du tage skridtet videre, så kan du lave en protestmarch mod denne vare, men man ville stadig ikke kalde det en strejke.

Hvis du så går hen til producenten og sørger for, at medarbejderne ikke kan komme på arbejde, så boykotter du dem muligheden for at komme på arbejde, mens du så måske går i sultestrejke ved ikke at spise på stedet.

Så strejken er at gøre noget mere aktivt, mens en boykot er udelukkelse.