stålværn

Pas på ikke at slå dig på et stålværn!

Pas på ikke at slå dig på et stålværn!

editorial

Et stålværn er bestemt en god tid at have, om det så er den slags, man har indendørs, hvor der ikke er mellemrum mellem segmenterne, eller man har noget stålværn udenfor, hvor der er godt med mellemrum, så det kan stå mod blæst.

Generelt kan sådan et værn af stål holde sig mod meget vind og vejr, hvorfor man ofte vælger at lave det af dette materiale; og indendørs kan man holde det pænt længe ved at vedligeholde det og give det en den belægning af en beskyttende art.

Desværre er det jo også ofte sådan med solide ting, at man kan komme til skade på dem, og vi tænker ikke her bare på noget så forholdsvist harmløst, at man kan få stød på det via statisk elektricitet, men at man virkelig kan komme godt til skade på værnet, hvis man ikke passer på.

Det vil vi komme med nogle eksempler på her, så du kan forsøge at undgå de scenarier selv.

Eksempelvis kan du få fingrene eller hænderne i klemme mellem disse mellemrum, så derfor bør man ikke have høj fart på, når man bevæger sig langs eller mellem stålværn.

Pas specielt på udenfor, hvis der glat omkring stålværnet, og hvis det ligefrem også er af stål selve underlaget, så det kan være ekstra glat at gå på i regnvejr. Man kan komme til at falde.

Er stålværnet også en del af en svalegang, bør man ikke gå for tæt på kanten, så man kan dratte udover, medmindre dette værn er højt nok.

Finder man stålværnet som en del af en trappe, så skal man også sagtne farten, så man ikke ender med at falde ned ad trappen og slå sig på gelænderet, trinnene eller stålværnet.

Selvom man måske falder på de sidste trin, så kan jo stadig komme til at slå hovedet ind i stålværnet.