Havemøbler

Sådan vælger du miljøvenlige havemøbler

Sådan vælger du miljøvenlige havemøbler

Vidste du, at du kan få miljøvenlige havemøbler? Mange af os har mere og mere fokus på bæredygtighed, når vi køber ting til os selv og til hjemmet. Men havemøbler er stadig et sted, hvor der er plads til forbedringer. 

Det er også langt fra alle, der ved, hvad de skal kigge efter, når de skal vælge miljøvenlige havemøbler. Læs med her og bliv klogere. 

Vær opmærksom på materialerne 

Når du har bæredygtighed som krav, når du skal vælge havemøbler, så skal du især være opmærksom på materialerne. Det er nemlig her, at du kan gøre en stor forskel.

For det første er plastik og kunststoffer et no-go. Produktionen af disse materialer belaster nemlig miljøet i høj grad. Du skal også være opmærksom på tekstilmøbler, da de kræver store mængder kemikalier at producere, og de kan derfor udlede skadelige mængder af gift i naturen. 

Gå efter naturmaterialer ved valg af havemøbler

Det allerbedste er at vælge naturmaterialer, hvis du gerne vil have bæredygtige havemøbler. Selvom det er naturmaterialer, så skal du dog stadig gå kritisk til værks – især hvis du vælger træmøbler. I mange tilfælde bliver der nemlig fældet alt for meget træ, end hvad skovene kan holde til.

Du bør derfor gå efter enten FSC-certificeret træ, da du med det mærke kan være sikker på, at der ikke er blevet fældet mere træ, end hvad skoven kan nå at producere på ny.

Bambus og drivtømmer er også gode materialer at vælge. Bambus gror nemlig meget hurtigt og er derfor ikke noget, vi lige løber tør af, mens drivtømmer er en form for genbrugstræ. 

Hvis du gerne vil blive endnu klogere på bæredygtige havemøbler, og hvorfor det er så vigtigt, så klik ind på husblog.dk. Her finder du nemlig den ultimative guide om bæredygtige havemøbler, så du ved, hvad du skal kigge efter og undgå.