Glas som opbevaringsenhed
Glas har været et populært medium til opbevaringsbeholdere siden oldtiden. Man har længe vidst, at glas er et holdbart og ikke-porøst materiale, hvilket gør det ideelt til opbevaring af væsker eller andre genstande, der skal opbevares i forseglede beholdere. I moderne tider findes der forskellige typer glas til opbevaring, som kan yde den rette beskyttelse mod luft- og lyseksponering, hvilket er vigtige faktorer, når man overvejer, hvordan man opbevarer genstande sikkert.
Borosilikatglas er f.eks. et fremragende valg, fordi det er meget modstandsdygtigt over for termiske chok, hvilket betyder, at det ikke vil knække eller splintre under ekstreme temperaturer. Denne type glas har også en tendens til at være let og gennemsigtigt og har en lav vandabsorption. Til sammenligning foretrækkes sodakalksilikatglas normalt på grund af dets prisbillighed. Det er tungere end borosilikatglas og er mere udsat for ridser, men mindre tilbøjeligt til at splintre eller knække.
Glas skal fremstilles
Fremstilling af flasker af glas kræver en proces, der kaldes blæsestøbning, hvor der bruges trykluft til at forme det smeltede glas til den ønskede beholder. Når de er afkølet og hærdet, er disse beholdere stærke og kan modstå tryk fra indvendige eller ydre kilder. Dette gør dem meget velegnede til opbevaring af væsker som f.eks. juice, saucer og drikkevarer.
Glas har været en vigtig del af vores liv i århundreder, hvilket gør det til et ideelt materiale til opbevaringsbeholdere på grund af dets holdbarhed, ikke-porøse natur, gennemsigtighed og modstandsdygtighed over for termiske chok. Uanset hvilken type glas der vælges, vil det være en pålidelig og sikker måde at opbevare væsker eller andre genstande på.
Så skal man selvfølgelig også tænke på det med, når man skal opbevare glas i sig selv – om det er beholdere er plader, om der er noget i eller ej – for det skal man passe på, så man eventuelt stabler det korrekt, så det ikke falder ned og går i stykker.