panasonic varmepumpe

Få hjælp til valg af Panasonic varmepumpe

Få hjælp til valg af Panasonic varmepumpe

editorial

Går du og overvejer at udskifte din nuværende varmekilde med en varmepumpe, kan du med fordel få råd og vejledning af en autoriseret installatør. Han kan undersøge om jeres hus er egnet til en varmepumpe eller om du evt. først skal isolere din bolig. Det vil medføre en endnu større besparelse på din varmeregning.

Den autoriseret installatør vil også undersøge, hvilken Panasonic varmepumpe du bør investere i. Varmepumperne kommer i forskellige størrelser og alt afhængig af din bolig størrelse og tilstand, vil installatøren finde den rigtige til dig. Det er også vigtigt at du får en autoriseret installatør til at monterer den. Både så den kommer til at sidde rigtigt og den bliver udnyttet rigtigt, men også for at den larmer mindst muligt. Han kan også hjælpe med at få udfyldt de rigtige dokumenter til kommunen og FDM. Det er som udgangspunkt rent proforma. 

image

En CO2 venlig varmekilde

Sammenlignet med traditionelle varmekilder som olie- og gasfyr, er en varmepumpe ikke alene en billig løsning, men også CO2 venlig. Det skyldes at en varmepumpe producerer op til 3 Kw for hver Kw den bruger, modsat et oliefyr hvor forholdene er 1:1. Det betyder også at en varmepumpe er tjent ind efter en 5-6 år, men med en levetid på 15-20 år, er det en god investering og der kan være mange penge at spare.

Der findes overordnet tre forskellige typer af varmepumper. Den ene udnytter varmen i jorden og går under navnet jordvarme eller fra vand til jord. Den anden er fra vand til luft hvor forskellen i luften udnyttes. De to er de mest effektive varmepumper og bruges primært til helårsboligere. Den sidste type fra luft til luft, er ikke nær så effektiv, men passer perfekt til sommerhuse eller kolonihaver, hvor de nemt kan varme husene op i ydremånederne og derfor forlænge perioden man kan bo i huset.