Misbrugscenter

Få has på din afhængighed med et ophold på et misbrugscenter

Få has på din afhængighed med et ophold på et misbrugscenter

Misbrug af alkohol, hårde stoffer, eller receptpligtig medicin (for eksempel smertestillende medicin, angst dæmpende medicin eller beta blokkere) er alle former for substans misbrug. Disse former for misbrug har det til fælles, at de alle udspringer af en afhængighed til det pågældende stof – en afhængighed, som er blevet opdyrket lidt efter lidt, og som er et udtryk for, at et forbrug er kommet ud af kontrol.

Alkoholisme kan starte som weekend druk med vennerne, og stille og roligt brede sig til hverdagene. Man har måske brug for en lille skarp inden man går på arbejde, og så én mere til frokost – et par glas vin eller tre til aftensmaden og en øl til at sove på. Og lige pludselig er det alkohol forbruget, der styrer eens liv. Det samme gør sig gældende for stoffer. Uanset om man kun tager det i weekenden, er der stadig en stor risiko for, at et forbrug af hårde stoffer som kokain eller heroin eller de euforiserende stoffer som hash eller pot kan tage overhånd.

Misbrug af receptpligtig medicin – et voksende problem

Mange mennesker, som døjer med smerter som følge af en operation eller lidelser i led, får udskrevet smertestillende medicin for at dæmpe disse smerter og gøre livet tåleligt i den periode, de skal leve med smerterne. Der er dog meget som tyder på at en stor del af disse patienter udvikler en afhængighed af den receptpligtige medicin – også selv om de ikke længere har smerter. Især afhængighed af de såkaldte opioider repræsenterer en bekymrende tendens.

Hos Behandlingscenter Stien finder du misbrugsspecialister, som har erfaring med behandling af netop pillemisbrug. Behandlingscenter Stien er et af de bedste misbrugscentre i Danmark, med en af de højeste succesrater for misbrugsbehandling. Hvis du vil vide mere om behandling af misbrug, kan du med fordel kigge ind på behandlingscenter-stien.dk