Få hjælp og støtte til at komme ud af misbruget på et misbrugscenter

Få hjælp og støtte til at komme ud af misbruget på et misbrugscenter

Har du udviklet et misbrug af eksempelvis receptpligtig medicin eller alkohol – og føler du ikke længere, at du har kontrol over din tilværelse, men at afhængigheden i høj grad har taget over? Så bør du søge professionel hjælp, og allerhelst lade dig indskrive på et misbrugsenter med henblik på en afvænnende misbrugsbehandling.

Hvordan foregår en misbrugsbehandling?

Når du vælger at lade dig indskrive på et misbrugscenter med henblik på afvænning og behandling af dit misbrug, vil du blive mødt af en stab af veluddannet personale. Dette tæller såvel læger og sygeplejersker med speciale i behandling af misbrug, som psykologer og terapeuter.

Hos Behandlingscenter Stien vil du også finde fast tilknyttede misbrugskonsulenter, som alle er tidligere misbrugere, og som selv har gennemgået samme type afvænning og behandling, som du vil blive tilbudt. Derfor kan de relatere til de trængsler, du måtte gennemgå under forløbet, og kan yde støtte og omsorg. Selve behandlingen på Behandlingscenter Stien foregår i form af terapi. Du vil følge obligatorisk gruppe terapi, og samtidig modtage målrettet og individuel terapi, som tager udgangspunkt i din historik og bagage. På den måde får du såvel det personlige perspektiv som det sociale – du lærer at forholde dig til, at der findes andre mennesker med lignende problemer, og at du ikke er alene med dit misbrug og din afhængighed.

Selve behandlingen er baseret på Minnesota kurens metodik, som handler om ikke blot at fjerne stoffet eller alkoholen fra dit liv, men at flytte dit fokus til de ting, der virkelig betyder noget – dit job, din familie, og hele dit samlede livsgrundlag. Formålet er at ruste dig til at bygge en tilværelse op, som ikke er baseret på afhængighed, og hvor du ikke har brug for stoffer eller alkohol for at kunne fungere.

Du kan læse mere om det populære behandlingsforløb på behandlingscenter-stien.dk